Aan alle leerlingen uit groep 5 t/m 8                                

 

Beste jongens en meisjes, 

Op maandag 5 december vieren we op school weer het Sinterklaasfeest! 

Voor de groepen 5 t/m 8 heeft de Sint jullie hulp nodig voor de juiste cadeautjes en gedichten en daarom gaan jullie op vrijdag 18 november lootjes trekken. Omdat je bij dit feest voor kinderen een lootje zult trekken van een klasgenoot, zullen de leerkrachten hieraan niet meedoen.

Op het lootje schrijf je jouw eigen naam en een aantal tips voor een cadeautje van rond de € 5,-. Het is niet zo dat je dit automatisch ook zult krijgen, want de Sint die jouw lootje heeft getrokken mag dat zelf weten natuurlijk! Je schrijft ook wat op over jezelf zoals sport, hobby’s etc. Zo krijgt de Sint ook wat ideeën voor het gedicht en de surprise.                                                          

Als jij als Sint aan de slag gaat, is het goed om vooraf te weten dat je het cadeautje verpakt in een surprise die iets met je klasgenoot en/of het cadeautje te maken heeft. De surprise is een heel aparte, verrassende en leuke verpakking die je zelf hebt gemaakt. 

De surprise zelf hoef je echter niet ook nog eens in te pakken!

Je moet er ook een gedicht bij maken. Ook hiervoor geldt dat het gedicht gaat over je klasgenoot en/of het cadeautje (zonder al te veel te verklappen uiteraard!). Om ideeën op te doen voor het gedicht kun je ook terecht op het internet. Het is echter niet de bedoeling dat je die voorbeelden letterlijk overneemt. Probeer er echt zelf zoveel mogelijk een persoonlijk gedicht van te maken.

Het geheel mag je vanaf woensdag 30 november al meenemen naar school. Sommige surprises zijn nl. zo mooi dat het zonde zou zijn om er niet langer van te genieten. De surprise moet donderdag 1 december voor 14.45 uur in de klas staan.

Succes allemaal en namens de Sint en zijn Pieten bedanken wij jullie alvast voor jullie geweldige hulp!

Juf Linda     

Juf Marijke

Juf Chantal

Juf Amanda

Juf Femke